Overslaan en naar de inhoud gaan
Riviercruisevaart
Archieffoto

IG RiverCruise spreekt van succes in moeilijke tijden

Geleidelijk varen sinds Pinksteren weer meer cruise-schepen over Europa's rivieren. De belangenorganisatie van rederijen, IG RiverCruise, zegt dat 30 procent van de pakweg 300 schepen onderweg zijn.

JUDITH STALPERS

Alle rederijen houden zich aan de richtlijnen tegen de verspreiding van het coronavirus die de IG RiverCruise voor de branche heeft opgesteld. Sommige rederijen treffen zelfs nog strengere maatregelen. Tot nu toe is dan ook geen enkele passagier van een riviercruiseschip besmet geraakt. Wel waren afgelopen week op één schip twee bemanningsleden met Covid-19 geïnfecteerd. Zij gingen meteen aan wal in quarantaine. De bemanning van het schip werd deels uitgewisseld.

Veruit de meeste passagiers op de schepen komen uit Europa. Gasten van overzee kunnen door reisbeperkingen nog niet komen. Ook zijn cruises in Amerika tot en met de herfst niet toegestaan. Intussen zorgen reisorganisaties en rederijen in Europa ervoor dat veilige en prettige vakanties op het schip mogelijk blijven, zo IG RiverCruise.

leaderboard