Overslaan en naar de inhoud gaan
contai
De eerste containers van Honda gaan via binnenvaart. Foto North Sea Port

Honda Gent kiest voor duurzame binnenvaart

Honda Motor Europe Logistics in Gent gaat binnenschepen inzetten voor het transport van zijn onderdelen en het vervoer van de producten. Vandaag - dinsdag 11 juni -  is het distributiecentrum begonnen met het vervoer van containers van de haven van Antwerpen naar North Sea Port door de binnenvaart.

Hiermee zet de Japanse auto- en motorfietsproducent nadrukkelijk in op 'groen' transport. North Sea Port stimuleert de bedrijven in het havengebied zoveel mogelijk om in te zetten op duurzaamheid. De modal shift vormt hier een belangrijk onderdeel van: minder vervoer over de weg en meer vervoer via binnenvaart, het spoor of pijpleidingen - van en naar het achterland.

Jaarlijks zullen minstens 1.420 binnenkomende containers van Honda, afkomstig uit onder meer Japan, Thailand, USA, Mexico en China via de binnenvaart hun eindbestemming in North Sea Port bereiken. De gewijzigde flow bij Honda heeft onder meer betrekking op de aanlevering van motorfietsen, powerproducten (accu’s) en wisselstukken.

De aanvoer via binnenvaartschepen moet leiden tot een vermindering van vrachtwagenbewegingen en is goed voor een verwachte reductie van CO₂-uitstoot van meer dan 14 ton per jaar.

Distributie

Ruim 40 jaar geleden streek Honda neer in Gent voor de uitbouw van zijn grootste distributiecentrum in Europa voor de opslag en distributie van de hele assortiment aan producten, zoals nieuwe auto’s, motorfietsen, grasmaaiers, buitenboordmotoren, losse motoren én van de 300.000 onderdelen voor al die producten.

leaderboard