Overslaan en naar de inhoud gaan
zeilen
Tweemast-brigantijn Bounty heeft de wind weer in de zeilen, met ondersteuning van de Stichting Open Nederland.

Historisch zeilschip de Bounty neemt deel aan pilots ‘Testen voor Toegang’

Het historische zeilschip de Bounty neemt komend weekend deel aan de pilots ‘Testen voor Toegang’. Liefhebbers van monumenten kunnen op 9, 10 en 11 april namelijk op bezoek bij een van de 25 aangewezen monumenten, zoals het traditioneel dwarsgetuigde zeilschip uit Lelystad.

Bezoekers reserveren een tijdstip op de website van het deelnemende monument en maken een afspraak voor een gratis sneltest in de buurt. Met een negatief testbewijs dat maximaal 40 uur oud is laat men zien dat je niet besmet bent met het coronavirus en krijgt men toegang tot het monument. Uit voorzorg blijft het protocol COVID-19 van kracht en moet iedereen 1,5 meter afstand aanhouden.

Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 april kan publiek meevaren op het traditioneel getuigde zeilschip Bounty - gebouwd als tweemast-brigantijn. Na de reservering kunnen gegadigden kosteloos een sneltest-afspraak maken bij Testenvoortoegang.nl, waarmee bezoekers met een negatieve test veilig en welkom aan boord kunnen stappen in de Bataviahaven van Lelystad. Beleef zo de maritieme historie van het actieve zeilen en de natuur op het IJsselmeer.

Thema-zeiltochten

De Bounty meldt heel blij te zijn om op deze manier gasten veilig te kunnen ontvangen. Speciaal voor deze pilot biedt het schip de volgende speciale thema-zeiltochten:

Vrijdag 9 april – Muzikaal zeilen

Zaterdag 10 april – Actief meezeilen

Zondag 11 april – Ontdek de Marker Wadden

De pilot ‘Testen voor toegang’ is ontwikkeld om in de cultuursector ervaring op te doen met de inzet van een sneltest om cultuurbezoek weer mogelijk te maken. Met deze pilot onderzoekt de overheid de bereidheid, beheersbaarheid en uitvoerbaarheid van het sneltesten. Zo’n 25 monumenten bijten dit weekend het spits af. Een van die monumenten is het historische zeilschip Bounty.

De logistieke ondersteuning wordt gedaan door de Stichting Open Nederland. De Nationale Monumentenorganisatie (NMo) en de Federatie Instandhouding Monumenten (FIM) zorgden voor de deelnemende monumenten, verspreid over heel Nederland en in de buurt van de sneltestlocaties.

leaderboard