Overslaan en naar de inhoud gaan
hgk
NVG in Hannover beschikt over een vloot van zeven eigen schepen, waarvan twee duwbakken en twaalf particuliere/ gecharterde schepen.

HGK Shipping lijft bevrachter NVG in

HGK Shipping, onderdeel van het Keulse havenbedrijf,  intensiveert zijn bedrijfsactiviteiten in de West-Europese kanaalregio. Het verwierf rond afgelopen jaarwisseling de aandelen van alle minderheidsaandeelhouders in Niedersächsische Verfrachtungsgesellschaft (NVG) uit Hannover. Als enig aandeelhouder wil HGK in de toekomst nog flexibeler kunnen opereren.

NVG wordt binnen HGK Shipping ingedeeld bij de divisie Dry Shipping. Florian Bleikamp, ​hoofd chartering kanaalvaart bij HGK Dry Shipping GmbH en tevens directeur NVG, verwelkomt de volledige aankoop: “De overname van alle aandelen van het bedrijf versterkt onze strategische positie, vooral in de West-Duitse kanaalregio. Dankzij de nauwere samenwerking in de kanaalactiviteiten van HGK Dry Shipping in Duisburg en NVG in Hannover als gevolg van deze laatste ontwikkeling, kunnen we flexibeler inspelen op marktschommelingen en daarmee de betrouwbaarheid op lange termijn waarborgen."

bleimak
Florian Bleikamp. Foto HGK

NVG-vloot

NVG in Hannover beschikt over een vloot van zeven eigen schepen, waarvan twee duwbakken en twaalf particuliere/ gecharterde schepen. Het bedrijf vervoert ongeveer twee miljoen ton vracht, voornamelijk op de West-Duitse kanalen, maar over de Rijn-as richting de ARA-havens en tot aan Hamburg. De vervoerde goederen omvatten vooral diervoeder, bouwmaterialen en projectladingen zoals windturbines. Een belangrijk aandachtspunt van de scheepvaartactiviteiten omvat ook de mijnbouw en de aluminiumindustrie.

Op- en overslag

De beschikbare diensten omvatten niet alleen vervoer over de binnenwateren, maar ook overslag en opslag - evenals ophaaldiensten en eindleveringen in de sector gecombineerd vervoer.

Tags

leaderboard