Overslaan en naar de inhoud gaan
tem
Van links naar rechts: Eric Rietveld, Marijke en Marcel van Tiem (Scheepsreparatiebedrijf De Gerlien van Tiem), alsnmede Tim Gödde en Adrian Sauer van HGK Shipping. Foto HGK Shipping

HGK Shipping geeft opdracht voor Type C-tanker

HGK Shipping heeft eind maart bij scheepswerf De Gerlien van Tiem in Druten een ​​order geplaatst voor de bouw van een nieuw Type C-tanker. Dit schip moet voldoen aan de huidige en toekomstige eisen voor de binnenvaart, onder het strategische HGK-motto van ‘innovatie en duurzaamheid’.

De Synthese 18-tanker is geoptimaliseerd is voor laagwateromstandigheden, in combinatie met een alternatieve aandrijftechnologie. Dit maakt de tanker flexibel inzetbaar voor het internationale transport van allerlei vloeibare chemische producten. De nieuwe chemicaliëntanker moet al in 2022 in de vaart worden genomen.

Norbert Meixner, afdelingsdirecteur Liquid Chemicals bij HGK Shipping, zegt: “Na de 'Gas 94', die in het najaar bij de vloot van HGK Gas Shipping zal voegen (in afbouw bij TeamCo, red), blijven we onze vloot uitbreiden met schepen voor toekomstige activiteiten, zoals bij Liquid Chemicals. Dit betekent een belangrijke stap voor ons, want innovatie en duurzaamheid zijn fundamenteel in de chemische logistiek om de industrie van nu en in de toekomst passende transportoplossingen te kunnen bieden.”

leaderboard