Overslaan en naar de inhoud gaan
heel
Sluis Heel. Foto RWS

Herstel sluisdeur oostkolk sluis Heel

Rijkswaterstaat laat herstelwerk uitvoeren aan de zuidelijke sluisdeur van de oostkolk van sluis Heel in het Lateraalkanaal langs de Maas. Aannemer Combinatie Mourik-Dynniq is afgelopen maandag gestart met deze spoedwerkzaamheden, die naar verwachting eind februari afgerond zullen zijn.

De oostkolk is tijdens de werkzaamheden gestremd. De westkolk blijft in bedrijf. Op drukke tijden moeten schippers rekening houden met iets langere wachttijden voor de sluis, of ze kunnen kiezen voor de omleidingsroute via de Maas.

Er is schade ontstaan aan de zuidelijke sluisdeur, toen op 4 januari een groot stuk drijfhout tussen de deur en de afdichtlijst die tegen het beton aan zit, terecht is gekomen. Hierdoor is het draaipunt van de deur beschadigd en is er betonschade opgetreden op de plaats waar het draaipunt er aan zit bevestigd. Kort na de beschadiging aan de deur is de sluiskolk buiten bedrijf gesteld.

Hinder

Scheepvaart kan hinder ondervinden omdat er maar één sluiskolk in bedrijf is. De wachttijden kunnen oplopen tot twee uur. Schepen kunnen ook omvaren over de Maas, waarbij ze sluis Linne en Roermond moeten passeren. 

leaderboard