Overslaan en naar de inhoud gaan
rood
Nederland kleurt weer donkerrood.

Hernieuwde inreisregels Duitsland verwacht

Het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart voorziet aanstaand weekend weer aangescherpte inreisregels voor Duitsland, waardoor ook de grensoverschrijdende binnenvaart met extra bureaucratie wordt opgezadeld.  

Wekelijks stelt het Robert Koch Instituut (de Duitse evenknie van het RIVM) de landen vast die een hoog risico gebied vormen. In Nederland zijn de besmettingscijfers de afgelopen drie weken opgelopen en zelfs zodanig dat het CBRB volgens de definities van het RKI weer hoog-risicogebied zijn geworden.

Het CBRB: “Wij verwachten dan ook dat Nederland komend weekend opnieuw op de lijst van hoog-risicogebieden wordt opgenomen. Dit betekent dat de regels om van Nederland naar Duitsland te reizen dan ook weer voor transport/ bemanningen gaan gelden.”

Wie van Nederland naar Duitsland reist, moet zich voor vertrek weer registreren (www.einreiseanmeldung.de). Ook komt er een quarantaineplicht. Maar die geldt weer niet voor hen die voor vertrek een negatief Covid 19-testresultaat, vaccinatie- of herstelbewijs hebben geüpload op de registratiewebsite.

 

 

 

leaderboard