Overslaan en naar de inhoud gaan
Hefbrug in Boskoop
De hefbrug bij Boskoop. Foto Michiel Verbeel (Wikipedia)

Hefbrug Boskoop onveilig: per direct gestremd

UPDATE:

In Boskoop moet de prioriteit liggen bij het vinden van een tijdelijke oplossing om de scheepvaart weer mogelijk te maken. Dat stelt de binnenvaart-brancheorganisatie Koninklijk BLN-Schuttevaer.

De hefbrug bij Boskoop blijft nog minimaal twee weken gestremd. Een second opinion heeft uitgewezen dat de situatie ernstiger is dan eerder aangenomen. Het repareren van de huidige problemen vergt nog minstens twee weken, en verdere uitloop niet is uitgesloten. Het is op dit moment dus nog niet te zeggen wanneer de brug weer in gebruik kan worden genomen.

 

EERSTE BERICHT:

De hefbrug bij Boskoop is per direct afgesloten voor weg- en scheepvaartverkeer. De brug is constructief onveilig.

Voor fietsers en voetgangers vaart er sinds donderdagavond een pont. Deze vaart tussen het Kerkplein en de Galerij aan de noordkant van de brug. Ondertussen wordt gewerkt aan de aanleg van een pontonbrug aan de zuidzijde van de hefbrug – tussen de Barendstraat en de Loswal aan de N207-zijde. Deze pontonbrug kan naar verwachting zaterdag 0.00 uur in gebruik worden genomen.

Hoe lang de stremming nog gaat duren, is onduidelijk. De provincie Zuid-Holland is in overleg met de onderhoudsaannemer om te bepalen hoe de noodzakelijke maatregelen zo snel mogelijk genomen kunnen worden.

De andere bruggen in de regio, bij Waddinxveen en Gouwesluis, zijn nog wel veilig. Bekijk hieronder de persconferentie over de Hefbrug terug.

 

 

 

 

leaderboard