Overslaan en naar de inhoud gaan
brug
Archieffoto Wikipedia

Hefbrug bij Grimbergen stort naar beneden

Rond half negen vanochtend is het Belgische met zand geladen schip Maranta in de opvaart (richting Brussel) in aanvaring gekomen met het beweegbare brugdeel van de hefbrug over het zeekanaal Brussel-Schelde in Humbeek-Sas (Grimbergen). Hierdoor is het vlak naar beneden gekomen. Er waren enkele lichtgewonden.

Diensten van kanaalbeheerder De Vlaamse Waterweg nv meten momenteel de schade op en ondernemen de nodige stappen ter voorbereiding van het herstel van de brug, waarbij prioriteit wordt gegeven aan het vrijmaken van de doorvaart voor schepen, in de richting en komende van Brussel. Volgens de huidige prognoses zal de brug voor langere tijd buiten dienst blijven.

Getroffen

Onze correspondent Jan Schils voegt hieraan toe: Het scheepvaartverkeer zal van de aanvaring veel hinder ondervinden, aldus de lokale politie. Op het zeekanaal Brussel-Willebroek heerst druk scheepvaartverkeer. Maar ook het wegverkeer is zwaar getroffen. Van de weg over de brug wordt veel gebruik gemaakt door zowel personen- als vrachtwagens. Door de aanvaring is de hele omgeving tot nader order afgesloten voor alle verkeer. Het gaat overigens niet om de Verbrande Brug. Die ligt iets verderop.

 

leaderboard