Overslaan en naar de inhoud gaan
Subsidieregeling.

Heeft u een goed idee dat kan bijdragen aan de verduurzaming van de binnenvaart?

Binnen de subsidieregeling Innovaties Duurzame Binnenvaart stelt het ministerie van Infrastructuur en Milieu geld ter beschikking voor innovatieve en duurzame projecten. 

Voor deze ronde is een bedrag van in totaal 1.250.000 euro beschikbaar waarvan 250.000 euro maximaal per projectaanvraag (tot maximaal 50 procent van de subsidiabele kosten). Deze projecten kunnen demonstraties en ontwikkeling van nieuwe concepten, verdere optimalisaties of nieuwe combinaties van bestaande concepten zijn.

Deze subsidie kan specifiek worden aangevraagd voor projecten gericht op de reductie van CO2-, NOx- en PM-emissies en/of methaanslip bij de voortstuwing van binnenvaartschepen. Hierbij kan gedacht worden aan het gebruik van alternatieve brandstoffen, voor- of nabehandelingstechnieken, aanpassing van motormanagement en motorgebruik en de inrichting en gebruik van het schip.

De uiterste inleverdatum voor aanvragen is 1 november 2018. Beoordeling van de ingediende projecten vindt nadien plaats door een onafhankelijke Innovatieraad.

Contact 
Het aanvraagformulier is te downloaden via de website van het EICB: www.eicb.nl/projecten/innovaties-duurzame-binnenvaart Voor vragen of meer informatie over deze regeling kan contact worden opgenomen met het EICB via telefoonnummer: 010- 798 98 30 of per e-mail: info@eicb.nl.

 

leaderboard