Overslaan en naar de inhoud gaan
BRAINN
Brainstormen over de toekomst van het werken in de haven.

Havenwerkgevers en werknemers samen in project sociale innovatie

Havenbedrijf Rotterdam, ondernemersorganisatie Deltalinqs en vakbond CNV Vakmensen beginnen het Rotterdams Initiatief Sociale Innovatie (RISI). Met deze unieke samenwerking slaan de partijen de handen ineen, om ervoor te zorgen dat het haven-industrieel complex (HIC) slimmere manieren van werken ontwikkelt.

Op donderdag 7 juni is de officiële kick-off geweest van deze unieke samenwerking. Onder leiding van professor Henk Volberda, Erasmus Universiteit Rotterdam, werd met ruim twintig werkgevers gebrainstormd over de toekomst van het werken in het havengebied. Resultaat is een vliegende start voor RISI. De eerste bedrijven hebben zich verbonden: APMT, EBS, ECT, EECV, EMO, Huntsman, Koole Terminals, ProRail en Vopak.

De initiërende partijen hebben een gedeelde visie: toekomstig succes is afhankelijk van de gezamenlijke inzet van de havenbedrijven en hun werknemers. Samen gaan zij ervoor zorgen dat het HIC klaar is voor de toekomst. Hierbij staan zaken centraal als ontwikkeling en leren, slimmer organiseren en innoveren. Het project RISI stelt bedrijven en werknemers in staat om deze gezamenlijk uitdaging op te pakken.

Bijeenkomsten

In de periode tot juni 2019 wordt een groot aantal bijeenkomsten georganiseerd, waar bedrijven en werknemers onderling en met elkaar aan de slag gaan om zo concrete initiatieven ten aanzien van de geselecteerde thema’s uit te werken. Deze bijeenkomsten zullen uitmonden in een grote afsluitende werkconferentie waar de initiatieven worden gepresenteerd. Het project RISI wordt daarmee de aanjager van noodzakelijke veranderingen die ervoor moeten zorgen dat de havenbedrijvigheid zich continu voorbereidt op de toekomst.

 

leaderboard