Overslaan en naar de inhoud gaan
Havenkades nieuwe tankterminal gereed
Situatie na oplevering van de kademuren en steiger HES Hartel Tank Terminal. Foto’s Paul Martens en HES

Kademuren nieuwe tankterminal gereed

De kademuren, de steiger en bijbehorende werkzaamheden voor de nieuw te bouwen HES Hartel Tank Terminal zijn vandaag, 17 december 2019, geheel conform planning opgeleverd. In totaal is met dit project op de Maasvlakte een investering gemoeid van ruim 100 miljoen euro. In december 2017 startte de Combinatie HHTT met de aanleg.

Het project bestaat uit de aanleg van een diepzeekademuur met een lengte van 1200 meter, een aansluiting van de nieuwe kade op een bestaande kade, een komvormige kademuur (bovenin) over de lengte van 1.000 meter voor vijf binnenvaartschepen – voorzien van walstroom - en een steiger van 350 meter met vier aanlegplaatsen. Bovendien werden er grond- en baggerwerkzaamheden uitgevoerd.

Biobrandstoffen

Parallel aan de bouwwerkzaamheden voor de kademuren en de steiger wordt er sinds eind 2018 ook volop gebouwd aan de tankterminal zelf. De verwachting is dat de HES Hartel Tank Terminal, een opslagterminal voor olieproducten en biobrandstoffen, in de loop van 2021 in gebruik kan worden genomen.

De Combinatie HHTT, bestaande uit Van Hattum en Blankevoort (Koninklijke VolkerWessels), Mobilis (TBI) en Boskalis Nederland, heeft het bouwterrein inmiddels overgedragen aan opdrachtgever Havenbedrijf Rotterdam. Hieronder de situatie bij het begin van de klus.

hess

 

leaderboard