Overslaan en naar de inhoud gaan
Het havenbedrijf Moerdijk helpt mee om in de gemeente een volledig dekkend netwerk van AED-apparaten te realiseren.
Foto Paul Martens

Havenbedrijf Moerdijk betaalt mee aan AED’s

Het havenbedrijf Moerdijk helpt mee om in de gemeente een volledig dekkend netwerk van AED-apparaten te realiseren. Inmiddels is ongeveer twee derde van het benodigde aantal AED’s geplaatst.

Het havenbedrijf financiert de aanschaf van een deel van de AED’s met 47.000 euro uit het potje van de vitaliteitsregeling: elk jaar wordt vijf procent van het bedrijfsresultaat beschikbaar gesteld voor projecten die ten goede komen van de Moerdijkse samenleving. Met dat geld worden ook cursussen geregeld voor bewoners die willen leren omgaan met de apparaten.

Ferdinand van den Oever, directeur van het Havenbedrijf: “We kregen al meerdere individuele aanvragen voor een AED, maar dat paste niet in onze regeling. De regeling is bedoeld voor initiatieven met een breder bereik. Maar de aanvragen zetten ons wel aan het denken. Met een dekkend netwerk voor de hele gemeente kunnen we iets moois realiseren waarvan iedereen profiteert.”

De nieuwste defibrillator is geplaatst bij jeu de boulesvereniging Groene Ster in Zevenbergen. De bedoeling is om in 2019 de resterende apparaten te plaatsen. Deze moeten allemaal openbaar toegankelijk zijn, dus niet achter een hek.

Er zijn nu 48 AED’s in Moerdijk te vinden: er zijn er nog 23 nodig. Er is goed gekeken naar de spreiding van de AED’s: het moet een dekkend netwerk vormen. Daarom worden ook niet alle aanvragen gehonoreerd.

leaderboard