Overslaan en naar de inhoud gaan
staatje
Staatje haven Brussel.

Overslag haven van Brussel weer op niveau van voor de crisis

De overslag in de Haven van Brussel is flink gestegen in het eerste halfjaar van 2018, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat betreft 3,8 miljoen ton aan goederen (+13,1 procent), waarvan meer dan 2,6 miljoen ton in eigen haven is gelost of geladen (+16,4 procent), heeft de havenactiviteit het erg goed gedaan in de eerste jaarhelft.

Dat is een goed teken, zo stelt het havenbedrijf: “De eigen trafiek - goederen die gelost en geladen worden in de haven van Brussel - bevindt zich weer op het niveau van voor de crisis uit 2008. Meer nog, ze overschrijdt zelfs lichtjes het beste resultaat dat ooit geboekt werd in een eerste jaarhelft in 25 jaar tijd”.

Minder containers

De gunstige resultaten werden behaald ondanks de lichte afname van de containeractiviteit met 2 procent  (bijna 15.000 teu in de eerste helft van 2018) ten opzichte van een eveneens uitzonderlijke eerste jaarhelft in 2017. Het transport op pallets nam dan weer met 4 procent toe, wat betekent dat er 6.144 pallets gelost werden in het eerste semester van 2018.

leaderboard