Overslaan en naar de inhoud gaan
Zonnepanelen

Haven Moerdijk energieneutraal met eigen zonnepark

Met de aanleg van een zonnepark van 18.570 zonnepanelen wekt het havenbedrijf genoeg energie op om te kunnen voorzien in het eigen energieverbruik. De bedoeling is dat alle zonnepanelen staan per eind februari 2021. De aanleg van het zonnepark is half oktober gestart.

Het zonnepark komt op een kabel- en leidingenstrook. Door het dubbel ruimtegebruik wordt de grond efficiënter benut. Technisch dienstverlener ENGIE wordt verantwoordelijk voor bouw, onderhoud en monitoring van het zonnepark.

CEO van Port of Moerdijk Ferdinand van den Oever: “Duurzaamheid is een belangrijke pijler in de Havenstrategie 2030. In dat jaar willen we als haven- en industrieterrein zelfs energieneutraal zijn. We vinden het belangrijk om met dit zonnepark onze bijdrage te leveren aan de klimaatdoelstellingen en het realiseren van de energietransitie. Ook hebben we een voorbeeldfunctie in het gebied en stimuleren we bedrijven op het terrein om te verduurzamen.”

Dit zonnepark komt aan de Westelijke Randweg van de haven, er komt er waarschijnlijk nog een op de dijk aan de Zuidelijke Randweg: dat zullen dan 15.000 zonnepanelen worden.

leaderboard