Overslaan en naar de inhoud gaan
pot
Paul Pot (links) en wethouder Paul Schoute. Foto Koos Boertjens

Haven Harlingen koerst op duurzame groei

Havenbedrijf Port of Harlingen heeft – samen met het lokale bedrijfsleven, de gemeente en andere betrokkenen - gekeken waar het zich de komende 15 jaar op wil richten en heeft zijn plannen opgeschreven in een Havenvisie.

De ambitie is om de haven van Harlingen in 2035 hét duurzame maritieme en logistieke hart van Noord-Nederland te laten zijn. Havendirecteur Paul Pot overhandigde daartoe het eerste exemplaar van de havenvisie aan wethouder Paul Schoute. Dat gebeurde aan boord van het charterschip de Holland.

De directeur van Port of Harlingen over de Havenvisie: “De haven heeft een belangrijke rol in de regio. Het is een logistiek knooppunt dat een grote bijdrage levert aan de lokale en regionale economie. De haven zorgt voor veel banen. Om die rol te behouden en te versterken, is Port of Harlingen begin 2018 verzelfstandigd. Het nieuwe havenbedrijf zorgt voor regie. En die is nodig om de haven verder te professionaliseren. Een ander doel voor de komende jaren is om te groeien. We doen dat met respect voor onze prachtige omgeving, zonder fysiek uit te breiden. Zo verstevigen we onze logistieke en economische positie”.

leaderboard