Overslaan en naar de inhoud gaan
Harm Post en Karin Senf komen per 1 juni het maritieme cluster op Urk versterken.
Harm Post.

Harm Post komt maritieme cluster Urk versterken

Harm Post en Karin Senf zijn per 1 juni aangesteld om het maritieme cluster op Urk te komen versterken.

“Het boegbeeld en de business developer spelen een belangrijke rol in het versterken van het maritieme cluster Urk”, vertelt gedeputeerde Jan-Nico Appelman van de provincie Flevoland. “Samen met de ondernemers gaan ze netwerken bouwen, innovatieve projecten aanjagen en partners bij elkaar brengen. Kortom, het maritieme cluster tot bloei laten komen. Ik kijk uit naar de concrete resultaten van hun werk!’

‘Boegbeeld’ Post - ex-topman van Groningen Seaports - kan niet wachten aan de slag te gaan voor het maritiem cluster. Naast bestuurlijke ervaring brengt Post jarenlange maritieme ervaring mee voor zijn nieuwe rol. Post: “Een rol waarin ik al mijn opgedane kennis en mijn netwerk kan inzetten om een kansrijk en bijzonder cluster te verstevigen, meer toekomstbestendig te maken. Als boegbeeld ga ik me hard maken om het Maritieme Cluster Urk te verbreden door het aantrekken van nieuwe bedrijven en innovatieve projecten bij de ondernemers los te krijgen en Nederland te laten inzien dat Urk meer is dan alleen visserij”.

senf
Karin Senf.

Verbinden

De rol van business developer is Karin Senf op het lijf geschreven. Senf werkt bij Horizon Flevoland, is een generalist en vooral goed in het verbinden van ondernemers met een gezamenlijk doel. Vanaf 1 juni gaat ze bij ondernemers op Urk, maar ook daarbuiten,  projecten scouten waarbij ondernemers graag willen samenwerken, elkaar nodig hebben om tot grotere resultaten te komen. Senf: “Deze ondernemers moeten ruimte in het hoofd en financiën hebben om te innoveren. Hierdoor kunnen we met elkaar het cluster verstevigen, meer toekomstbestendig maken”.

leaderboard