Overslaan en naar de inhoud gaan
Haven Antwerpen

Hackathon voor digitale logistiek en innovatie in havens

De chainPORT hackathon wordt dit jaar voor het eerst simultaan in de havens van Antwerpen en Los Angeles gehouden. Daarbij werken de deelnemers drie dagen en twee nachten samen aan creatieve oplossingen voor de lokale en wereldwijde uitdagingen van de haven van morgen.

Behalve Antwerpen en Los Angeles doen ook Hamburg, Rotterdam en andere internationale havens mee.

ChainPORT wil geavanceerde processen en technologieën ontwikkelen om zo de toekomst van de havensector vorm te geven. De hackathon is een van die initiatieven. De chainPORT hackaton staat open voor start-ups, scale-ups, studenten en ondernemingen die hun tanden willen zetten in de havenuitdagingen van morgen.

Er wordt gewerkt aan onder meer het verhogen van de mobiliteit via een efficiënte en duurzame modal shift, nagedacht over het verhogen en verbeteren van beveiliging en digitalisering in administratieve processen. De bedoeling is om in drie dagen van een idee naar een werkend concept te komen. Degenen met het beste plan maken kans op een volwaardig academisch of B2B-begeleidingstraject om hun concept verder te kunnen ontwikkelen.

Het evenement in Antwerpen is op 11, 12 en 13 oktober in Antwerp Expo.

 

 

leaderboard