Overslaan en naar de inhoud gaan
publieksactie
De afvalinzamelingsactie langs het Kanaal van de Vogezen. Foto VNF

Grote schoonmaak langs Franse binnenwateren

De beheerder van het Franse binnenvaartnet VNF heeft onlangs een grootscheepse operatie ondernomen om het afval op de bevaarbare rivieren en kanalen in het hele land op te ruimen. De schoonmaak had ook betrekking op honderden kilometers oevers.

JAN SCHILS

De VNF richt tevens een tentoonstelling in van alle mogelijke objecten, die op en in de rivieren en kanalen werden gevonden. Van autowrakken tot ijskasten, fornuizen, matrassen, fietsen, huis- en allerlei ander soort afval. De VNF wil zowel de gebruikers van de vaarwegen als ook de mensen die aan de vaarwegen wonen of daar (beroeps)activiteiten uitvoeren, bewustmaken om de waterwegen en de oevers niet als vuilnisbak of stort te gebruiken.

De publieke reinigingsoperatie waaraan ook scholen deelnamen, vond plaats onder het motto: ‘Ik ben dol op mijn oevers’. De VNF steunt ook de World Clean Up Day op 15 september aanstaande, die wordt georganiseerd door de internationale associatie Let’s Do It. Het gaat om een internationale dag voor de schoonmaak van 'de hele planeet', waaraan ook in andere landen wordt deelgenomen.

leaderboard