Overslaan en naar de inhoud gaan
Een van de veren in Vlaanderen.
Foto De Vlaamse Waterweg nv

Grensoverschrijdende veerdiensten herstarten vanaf 1 juli

De grensoverschrijdende Vlaamse veerdiensten op de Maas, zullen vanaf 1 juli weer heropstarten na wekenlang stilgelegen te hebben. Minister Lydia Peeters heeft de afspraken en veiligheidsmaatregelen rondom het coronavirus voor de veerdiensten verduidelijkt.

Zo wordt de 1,5 meter afstand ook aan boord gehandhaafd, onder meer door de capacititeit op het veer te beperken. Waar dit niet kan, zoals op de kleine veren, kan er tijdens piekmomenten van afgeweken worden, vooral omdat de passagiers in de open lucht staan, terwijl de bemanning afgeschermd is.

Aan boord van de veren zijn mondkapjes verplicht voor alle mensen aan boord vanaf twaalf jaar, zowel bemanning als passagiers. Behalve de drie grensoverschrijdende veren op de Gemeenschappelijke Maas varen alle veerdiensten van het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) en de Vlaamse Waterweg nv (DVW) sinds 18 mei al volgens de normale dienstregeling.

Minister Lydia Peeters, bevoegd voor Mobiliteit en Openbare Werken, bedankt alle bemanningsleden én de passagiers voor hun engagement en begrip. “Enkel door samen de regels na te leven in deze bijzondere situatie, garanderen we een optimale en vlotte dienstverlening van het openbaar vervoersnet én een optimale gezondheid van de Vlaamse bevolking”, aldus de minister.

 

leaderboard