Overslaan en naar de inhoud gaan
Green Award Gold
Jan Fransen, Andrew Iwasyszyn, Nelu Rogojinaru, Richard Wubbeling. 

Green Award Gold voor mps Spirit of the Danube

Voorafgaand aan de doop van de Spirit of the Danube afgelopen weekend werd op 17 maart door Jan Fransen, directeur stichting Green Award, een Gouden certificaat uitgereikt voor dit riviercruiseschip dat gaat varen voor Saga. Voor de voortstuwing is dit schip voorzien van vier Scania-motoren met Stage V-typegoedkeuring. Als gevolg van deze keuze is dit schip schoon, zuinig en bedrijfszeker.

Mps Spirit of the Danube is het tweede riviercruiseschip dat het gouden certificaat krijgt uitgereikt. Jan Fransen overhandigde het certificaat donderdag 17 maart aan kapitein Nelu Rogojinaru van Rivertech in aanwezigheid van Andrew Iwasyszyn, Head of Product, Saga Holidays en Richard Wubbeling, Corporate Fleet Manager Rivertech.

Saga heeft met de eerder in de vaart genomen Spirit of the Rhine en nu het Spirit of the Danube twee vaste charterschepen om met een afmeting van 135 x 11,45 meter de 190 passagiers in alle luxe een onvergetelijke vakantie te bieden. Vanaf het eerste moment dacht Saga voor deze schepen mee in de uitvoering, hetgeen de schepen een modern interieur gaf met Engelse accenten. 

Rivertech is voor deze schepen verantwoordelijk voor het nautisch en technisch management. De gemariniseerde Scania-motoren aan boord zijn Stage V goedgekeurd en zijn naast voortstuwing (4 motoren x 500 pk) in een lichtere variant ook aan boord als generator en voor de boegschroef. Naast bedrijfszekerheid wordt hiermee ook een besparing op de brandstof gerealiseerd.   

Met een totaal van bijna duizend gecertificeerde schepen in de binnenvaart, waarvan 116 in de riviercruise, heeft de Green Award een belangrijke plaats voor transport over de binnenwateren van Europa.

 

leaderboard