Overslaan en naar de inhoud gaan
boor
Denick II

Gratis havenrondvaarten Vlissingen en Borssele

North Sea Port begint ook in Vlissingen en Borssele met gratis havenrondvaarten. Dit in navolging van het succes in Gent. Zaterdag 6 april is de eerste afvaart in aanwezigheid van de burgemeesters van Vlissingen, Bas van den Tillaar, en Borsele, Gerben Dijksterhuis. Inmiddels is driekwart van de beschikbare plaatsen en de helft van de rondvaarten volgeboekt.

Om 12.45 uur schepen 249 passagiers nabij het station van Vlissingen in, op mps Denick II van de gelijknamige rederij. Het schip vaart vervolgens door de sluis de Westerschelde op, richting Sloehaven in Vlissingen en Borsele waar het de havens in en langs de dokken vaart. De passagiers maken zo vanaf het water kennis met dit stuk van de haven. Ze zien de bedrijven, kades met kranen, materiaal en installaties voor de windparken op zee, loodsen waar goederen zijn opgeslagen en het lossen en laden van zee- en binnenvaartschepen.

Zeven van de veertien geplande rondvaarten zitten reeds vol. Er zijn nog 900 van de bijna 3.500 plaatsen vrij. Wie wil meevaren kan zich digitaal via de website van North Sea Port inschrijven: www.northseaport.com/rondvaarten.

leaderboard