Overslaan en naar de inhoud gaan
Rondvaartrederij Stromma Nederland hervat donderdag 4 juni de rondvaarten door de Amsterdamse grachten.
'Eindelijk is het zover: de heropening waar we zo lang naar uitkeken'

Grachtenrondvaarten Stromma hervat

Rondvaartrederij Stromma Nederland hervat op donderdag 4 juni de rondvaarten door de Amsterdamse grachten.

Het toeristisch bedrijf heeft, na overleg met de Veiligheidsregio, groen licht gekregen om in juni weer open te gaan voor publiek. Eerst zijn er twee testdagen en daarna kunnen Stromma’s gasten vanaf donderdag weer komen genieten van Amsterdam vanaf het water. Na elf weken voor anker te hebben gelegen, kunnen de trossen dus weer los.

“Eindelijk is het zover: de heropening waar we zo lang naar uitkeken”, aldus Carola Hoekstra, CEO van Stromma Nederland. “Met ons team werken we al wekenlang intensief aan alle voorbereidingen op onze boten, in de winkels en afvaartlocaties en kunnen nu met een gerust hart zeggen: welkom aan boord, we zijn er klaar voor!” Om de veiligheid van alle gasten en medewerkers te garanderen, hanteert Stromma een coronaprotocol.

Reserveren

Men kan uitsluitend online een kaartje kopen en men moet vóóraf reserveren. Dit is vanwege de teruggebrachte capaciteit aan boord om de 1,5 meter maatregel te hanteren. Er kunnen dan ook minder gasten op een boot. Om rijvorming in de openbare ruimte zoveel mogelijk te voorkomen, zijn er gescheiden op- en afstaplocaties en gemarkeerde looproutes. Ook zijn er strikte regels voor op- en afstappen waarbij gasten de aanwijzingen van het personeel dienen op te volgen. Bijvoorbeeld van boord gaan volgens het principe last in, first out. Er mag geen gebruik worden gemaakt van toiletten aan boord of op de steiger.

 

leaderboard