Overslaan en naar de inhoud gaan
sluis
Foto Rijkswaterstaat

Gewijzigde stremmingen Prinses Beatrixsluis

Vanwege uitloop van renovatiewerkzaamheden in de Prinses Beatrixsluis is het vanaf 6 mei ook op een paar doordeweekse dagen niet mogelijk om kolk 1 en kolk 2 te gebruiken. De onlangs geopende derde kolk is wel open. Recreatievaart kan beter de Koninginnensluis gebruiken. De zogeheten 'vierkante' stremmingen - van alle kolken - blijven ongewijzigd.

In het voorjaar en de zomer van 2019 voert Rijkswaterstaat renovatiewerkzaamheden uit aan de bestaande kolken 1 en 2, om deze aan te sluiten op het nieuwe bediensysteem. Dit kan niet zonder stremmingen. De eerste renovatieperiode van kolk 2 is succesvol verlopen en bijna afgerond. Er vinden nog de nodige testen plaats, daar is iets meer tijd voor nodig.

Kleine wijziging

Doordat het  testen meer tijd vergt, wordt in de avond en nacht van 1 op 2 mei extra gestremd  en zal de al aangekondigde reservestremming in de avond en nacht van 4 op 5 mei daadwerkelijk nodig zijn. Kolk 2 opent een paar dagen later dan was voorzien. Gekozen is om de renovatie van kolk 1 toch volgens planning te starten, omdat op deze manier de vierkante stremmingen (van alle drie de kolken tegelijk) niet hoeven te verschuiven.

Dit betekent dat de eerste helft van volgende week naast kolk 1, ook kolk 2 niet of beperkt beschikbaar is. Kolk 3 is wel gewoon beschikbaar. In het weekend van 1 en 2 juni staan daarnaast twee heel korte extra stremmingen gepland.

leaderboard