Overslaan en naar de inhoud gaan
dessel
archief Wikipedia

Gevaarlijke obstakels in kanaal Dessel-Schoten voor scheepvaart door half sloopwerk aan brug

Het is heel goed oppassen geblazen voor de scheepvaart bij de te slopen brug 2 in het kanaal Dessel-Schoten (zijtak Albertkanaal). Daar staan nog altijd betonnen palen onderwater overeind uit de bouwperiode van de brug in... 1932, met het betonijzer soms zelfs boven water. De schepen die er passeren (vooral  kempenaars met een breedte van 6.60 meter) moeten er bij nacht en ontij tussendoor manoeuvreren, met alle daaraan verbonden gevaren.

 

Dat meldt schipper Arie van den Akker van kempenaar ms Amor. Volgens hem verwijdert het ingeschakelde sloopbedrijf, de firma Artes, telkens een deel van de levensgevaarlijke onderwater-obstakels, waarna het werk voor langere tijd stil ligt. Van den Akker: “Je vaart gemakkelijk een gat in je schip, zo erg is het daar. Het is er bijzonder goed uitkijken, vooral als het donker is. Het is op deze gevaarlijke plek niet enorm druk, maar toch is er geregeld scheepvaartverkeer”.

 

Bij de Vlaamse Waterweg, de beheerder van de waterwegen in het Nederlandstalige gedeelte van België, is vanwege het feest van Allerheiligen vandaag, niemand van de directie of communicatiedienst bereikbaar voor een reactie. Nader is van een andere schipper vernomen dat mensen van de Vlaamse Waterweg wel van dit gevaar op de hoogte zijn en zelfs zijn komen kijken en beloofd hebben dat de obstakels zouden worden opgeruimd: "Ze zijn er al langer mee bezig, maar het wil niet echt vlotten”.

 

leaderboard