Overslaan en naar de inhoud gaan
toekomst
In het najaar is de renovatie afgerond en zijn alle drie kolken permanent in gebruik. Illustratie Rijkswaterstaat

Gedeeltelijke scheepvaartstremming Prinses Beatrixsluis tijdens renovatie

Van vrijdag 1 maart 22.00 uur tot en met maandag 4 maart 6.00 uur en van vrijdag 8 maart 22.00 uur tot en met maandag 11 maart 6.00 uur zijn de eerste en tweede kolk van de Prinses Beatrixsluis tegelijkertijd gestremd.

Van maandag 4 maart 6.00 uur tot en met zondag 21 april 20.00 uur is alleen de tweede kolk gestremd. Tijdens de weekendstremmingen heeft Rijkswaterstaat de nieuwe derde kolk beschikbaar voor de scheepvaart. Tijdens de stremming van de tweede kolk zijn de eerste en brede derde kolk beschikbaar voor de scheepvaart.

Middenpijlers

Tijdens de weekendstremmingen van de eerste en tweede kolk vinden er werkzaamheden plaats aan de middenpijlers van de heftorens. Om de renovatie van kabels en het aandrijfsysteem en het onderhoud in de toekomst veilig te kunnen doen, bouwt Sas van Vreeswijk eerst een afscheiding in de middenpijlers. Alleen tijdens de weekendstremmingen, wanneer alleen de derde kolk beschikbaar is, verwacht Rijkswaterstaat iets langere wachttijden. Er worden echter geen extra wachtplaatsen gecreëerd.

leaderboard