Overslaan en naar de inhoud gaan
Gedeeltelijke scheepvaartstremming Prinses Beatrixsluis.

Gedeeltelijke scheepvaartstremming Prinses Beatrixsluis

Van vrijdag 2 november 20.00 uur tot en met zaterdag 3 november 24.00 uur en van vrijdag 9 november 20.00 uur tot en met zondag 11 november 18.00 uur voert Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de Prinses Beatrixsluis. Tijdens de werkzaamheden is steeds één van de twee kolken beschikbaar voor de scheepvaart. 

Het gaat in beide weekenden om onderhoudswerkzaamheden aan de hefdeuren, steeds aan één sluiskolk tegelijk. Het weekend van 2 november wordt gewerkt aan de westelijke kolk. Het weekend van 9 november wordt er gewerkt aan de oostelijke kolk. Het gaat om algemeen onderhoud van de hefdeuren, zoals schoonmaak. Ook worden de ijsbestrijdingsmechanismen hersteld. De geplande werkzaamheden kunnen bij slechte weersomstandigheden worden uitgesteld. 

Langere wachttijden
Naar verwachting hebben schippers tijdens deze stremmingen langere wachttijden. Dit kan tot meerdere uren oplopen. Er worden geen extra wachtplaatsen gecreëerd, de overnachtingsplaatsen blijven tijdens de stremming gewoon in gebruik. Als de werkzaamheden eerder klaar zijn, wordt de kolk eerder opengesteld. 

 

leaderboard