Overslaan en naar de inhoud gaan
Beatrixsluis bestaande kolken

Gedeeltelijke scheepvaartstremming Prinses Beatrixsluis

Sas van Vreeswijk voert op zondag 29 april in opdracht van Rijkswaterstaat tussen 08.00 en 20.00 uur inspectie- en reparatiewerkzaamheden uit aan de oostelijke kolk van de Prinses Beatrixsluis. Deze kolk is dan gestremd, de westelijke kolk is wel beschikbaar voor de scheepvaart.

 

Het gaat om de inspectie en reparatie van het stortsteen bij het buitenhoofd (Lekzijde) van de oostelijke kolk van de sluis. Met behulp van onderwaterbeton repareert Sas van Vreeswijk stortsteen en vult waar nodig stortsteen aan.

Sas van Vreeswijk gebruikt deze stremming om ook verschillende mechanische onderdelen te testen en kleine onderhoudswerkzaamheden aan de hefdeuren uit te voeren.

 

Langere wachttijden

Schippers hebben tijdens deze stremming naar verwachting langere wachttijden. Dit kan tot een paar uur oplopen. Er worden daarom extra wachtplaatsen gecreëerd, de huidige overnachtingsplaatsen langs het Lekkanaal worden hiervoor tijdens de stremming grotendeels opgeheven. Borden geven dit ter plekke aan. Mochten de werkzaamheden minder tijd in beslag nemen, dan wordt de gestremde kolk eerder opengesteld voor de scheepvaart. Via Twitter (@beatrixsluis) worden deze dag de actuele wachttijden vermeld.

leaderboard