Overslaan en naar de inhoud gaan
info
Kerngegevens De Vlaamse Waterweg in een infographic.

Fusie van belangenbehartigers Vlaamse watergebonden bedrijven en scheepvaart

Twee verenigingen die watergebonden bedrijven en gebruikers van het vaarwater in Vlaanderen vertegenwoordigen, zijn gefuseerd. Hierdoor ontstaat er per direct een centraal aanspreekpunt voor vaarwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv.

De vertegenwoordigers van de bedrijven bundelen hun krachten en expertise. De vzw Netwerk De Scheepvaart en de vzw Waterwegen en Zeekanaal beslisten onlangs om - in navolging van de waterwegbeheerder - te fuseren tot een sterkere, efficiëntere en toekomstgerichte organisatie: Netwerk De Vlaamse Waterweg vzw – dat vanaf heden watergebonden bedrijven en gebruikers in Vlaanderen vertegenwoordigt.

Als eerste voorzitter van de nieuwe vereniging werd Francis Wanten aangeduid. Hij zal bijgestaan worden door de Raad van Bestuur. Voorzitter Wanten: “De missie van de beide verenigingen wordt met een vernieuwde energie en met nog meer focus als 1 vereniging naar voren gebracht; zo worden we een volwaardige gesprekspartner voor De Vlaamse Waterweg en alle gebruikers van de waterwegen.”

Meerwaarde

“Door de handen ineen te slaan en visie, expertise en kennis te delen, kan Netwerk De Vlaamse Waterweg vzw een meerwaarde zijn voor al haar leden en stakeholders”, aldus Frieda Brepoels, voorzitter en Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg nv. “Door nauwe samenwerking tussen onze beide organisaties willen we ondernemingen nog meer overtuigen om gebruik te maken van vervoer over water.” Meer informatie: www.netwerkdevlaamsewaterweg.be

leaderboard