Overslaan en naar de inhoud gaan
Fusie BLN-Schuttevaer en CBRB in gang gezet
Paul Goris spreekt collega-brancheorganisatie BLN toe: "We zijn maar één branche en hebben elkaar gevonden".
CBRB-voorzitter Goris op BLN-congres: 'Ik reik jullie heel graag de hand'

Fusie BLN-Schuttevaer en CBRB in gang gezet

Vijf jaar later dan de bedoeling was, gaat de Nederlandse binnenvaartsector met één mond spreken. Volgend jaar februari wordt een begin gemaakt met de fusie - oftewel volledige integratie - van de brancheorganisaties Koninklijke BLN-Schuttevaer en het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB).

“Ik reik jullie heel graag de hand”, zo besloot CBRB-voorzitter Paul Goris afgelopen vrijdag 8 november zijn toespraak op de algemene ledenvergadering van BLN-Schuttevaer op de beurs Europort 2019 in het Rotterdamse Ahoycomplex. De reacties uit de zaal waren positief, want velen gaat het zelfs niet snel genoeg.

In februari 2020 wordt begonnen met de geïntensiveerde samenwerking, leidend tot fysieke samenvoeging van beide kantoren: BLN blijft gevestigd aan de Scheepmakerhaven in Zwijndrecht en het CBRB zit (nog) in een kantoorpand aan het Vasteland in Rotterdam. Voor het toekomstig bestuurlijk model worden er in juni 2020 voorstellen voorgelegd aan beide ledenvergaderingen. Zeker is dat daarin de betrekkelijke zelfstandigheid van de huidige ledengroepen gegarandeerd wordt.

Werkgevers

Het 90-jarige CBRB staat vooral te boek als een belangrijke werkgeversorganisatie in de binnenvaart, met onder meer enkele machtige leden. Verwijzend naar de pijnlijk mislukte fusie bij de vorming van het breed samengestelde BLN, vijf jaar geleden, verklaarde gastspreker Goris vrijdag: “We zien nog steeds verdeeldheid, die nog te veel gecultiveerd wordt. Daarom moeten we nu versneld kansen pakken, want we zijn maar één branche en hebben elkaar gevonden. Het voelt goed en we geloven in een geïntegreerd model. Anders blijven we losse krachten die eigenlijk hetzelfde willen bereiken”.

 

 
Tags

leaderboard