Overslaan en naar de inhoud gaan
Frigo Breda naar haven Moerdijk

Frigo Breda naar haven Moerdijk

Frigo Breda, wereldwijd speler in transport en warehouse-activiteiten van levensmiddelen en gerelateerde producten, vestigt zich per 1 juni 2020 in de haven van Moerdijk. Het bedrijfsperceel heeft een oppervlakte van 5,8 hectare en krijgt de beschikking over een eigen kade van 300 meter lengte.

Frigo Breda realiseert hier een watergebonden koel- en vrieshuis met een capaciteit van 70.000 pallets en een nieuw kantoor. Met de komst van Frigo Breda stelt Port of Moerdijk een speler van formaat aan te trekken, waarmee een volgende stap wordt gezet in het versterken van het koel- en vriescluster in Moerdijk.

Op de nieuw te bouwen locatie aan de Middenweg gaat Frigo Breda zich bezighouden met de op- en overslag van gekoelde en gevroren producten per water, spoor en weg. Er komt een watergebonden koel- en vrieshuis met een capaciteit van 70.000 pallets, voorzien van 31 laaddocks en 8 grote koelcellen. Voor Frigo Breda, die nu een capaciteit heeft van 37.000 pallets verspreid over 6 locaties, betekent de vestiging in Moerdijk tevens een aanzienlijke uitbreiding. Het wordt ook de nieuwe hoofdvestiging van het bedrijf.

Buitengrens Inspectie Punt

Daarnaast zal er aan de kade een opslag voor koelcontainers gerealiseerd worden met reefer-plugs voor de koeling van volle containers. Het bedrijf werkt aan een Buitengrens Inspectie Punt (BIP) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, waar importgoederen zoals van vis en vlees in containers in Moerdijk gekeurd kunnen worden. “De logistieke sector staat voor de grote uitdaging om toenemende goederenbewegingen efficiënter en duurzamer te maken, met een veel lagere uitstoot van CO² en stikstof”, zegt Frigo-directeur Reinier van Elderen.

 

LO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

leaderboard