Overslaan en naar de inhoud gaan
MEULESTEDEBRUG
Archieffoto North Sea Port

Fietsbrug en veerpont voor aangevaren Meulestedebrug

De aanvaring met de Meulestedebrug in Gent op zaterdag 24 oktober krijgt een langdurig en kostbaar staartje. Het verkeer naar deze belangrijke oeververbinding moet voorlopig worden omgeleid, er komt een extra fiets- en voetgangersbrug en een extra veerpont wordt in de vaart genomen bij het veer van Langerbrugge.

Een brughelft heeft aanzienlijke schade opgelopen. Hoe lang het herstel zal duren, is afhankelijk van verder onderzoek. In de tussentijd neemt De Vlaamse Waterweg nv enkele maatregelen om de impact zo beperkt mogelijk te houden. Tijdens de herstellingswerkzaamheden zal de scheepvaart beperkte hinder ondervinden.

De Meulestedebrug in Gent is een beweegbare brug die gebouwd werd in de jaren ’50. De brug zal voor langere tijd afgesloten zijn voor wegverkeer. De tijdelijke voetgangersbrug die gebruikt werd tijdens de onderhoudsklus in april, wordt opnieuw geïnstalleerd.

Op korte termijn wordt ook een extra veer in Langerbrugge ingezet om het Kanaal Gent-Terneuzen over te steken. Het veer wordt doordeweeks verdubbeld om de wachttijden beperkt te houden. Veerdienst Terdonk vaart volgens de normale dienstregeling.

Rechterbrughelft

Een binnenschip voer zaterdagochtend 24 oktober door onbekende oorzaak tegen de brug. Het schip zat enkele uren vast onder de rechterbrughelft. Bij de aanvaring zijn geen gewonden gevallen. De brug werd uitgebreid geïnspecteerd en de schade in kaart gebracht. De beschadigde rechterbrughelft zal in verticale stand worden gebracht en losgemaakt van het brughoofd.

In de week van 2 november wordt de brughelft op een ponton overgebracht naar een staalconstructeur. Hier kan de beschadigde staalconstructie worden opgemeten en kan de duur van de reparatie worden vastgesteld.

leaderboard

SPECIAL

Visserij