Overslaan en naar de inhoud gaan
schrier
Gedeputeerde Schrier (links) en directeur Liekens van Natuurnetwerk. Foto provincie Fryslân

Extra registratiesysteem voor Friese toezichthouders op het vaarwater

Met ingang van 1 mei maakt de provincie Fryslân als eerste waterpartij gebruik van het Toezicht Registratie Systeem (TRS). De buitengewoon opsporingsambtenaren op het water maken al gebruik van een soortgelijk systeem, waar zij hun uitgeschreven boetes kunnen invoeren, het BOA-Registratie Systeem (BRS).

De Friese toezichthouders gaan het aanvullende systeem TRS gebruiken om ook hun bevindingen tijdens controles en het schouwen te kunnen registreren. NatuurNetwerk is de organisatie achter beide registratiesystemen.

Gedeputeerde Schrier en directeur Liekens van Natuurnetwerk tekenden woensdagmiddag 24 april voor de ingebruikname van het nieuwe systeem en de verdere samenwerking.  “Het is een mooie stap in de verdere professionalisering van onze toezichthouders op het water. We hopen dat andere organisaties dit voorbeeld volgen”, aldus Schrier. De provincie Fryslân is de op een na grootste vaarwegbeheerder van ons land.

De nautisch handhavers  gaan het nieuwe systeem gebruiken om hun bevindingen tijdens controle-rondes en het schouwen eenduidig te registreren. Denk aan gevaarlijke situaties, waarschuwingen of overtredingen van ontheffingsvoorwaarden. TRS maakt het mogelijk om foto’s te uploaden, toezichtsgebieden te markeren of bijvoorbeeld GPS-plaatsbepaling te water in te voeren. Invoeren en raadplegen kan aan boord of op locatie. Met TRS en BRS voldoet de provincie tevens aan de nieuwste privacyregels. 

 

 

leaderboard