Overslaan en naar de inhoud gaan
‘Europees geld naar Green Deal Binnenvaart’
De eerste CBRB-jubileumgasten gaan in de Sint-Jobshaven aan boord van het evenementenschip Jules Verne voor het culinaire, varende avondprogramma.

‘Europees geld naar Green Deal Binnenvaart’

CBRB-voorzitter Paul Goris heeft Europees subsidiegeld in het vooruitzicht gesteld, als extra bijdrage aan de Green Deal Binnenvaart - die deze sector dit jaar in nationaal verband heeft afgesloten met minister Van Nieuwenhuizen.

MARK VAN DIJK

Goris is behalve voorzitter van het jubilerende CBRB (Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart) eveneens voorzitter van de Europese redersorganisatie EBU (European Barge Union) en had in dat verband goed nieuws op het jubileumfeest bij het Scheepvaart en Transport College (STC) in Rotterdam. Hij zei te verwachten dat er ‘met een brug’ tevens Europees geld beschikbaar komt voor uitvoering van de Green Deal, die de binnenvaart op grote schaal moet gaan vergroenen.

Enkele honderden leden en andere genodigden hebben afgelopen vrijdag 11 oktober het 90-jarig bestaan - oftewel granieten jubileum - gevierd van het CBRB, de werkgevers- en belangenorganisatie van de Nederlandse binnenvaart. De feestgangers kregen eerst een zaalprogramma voorgeschoteld in de Lloydzaal van het STC in Rotterdam, om vervolgens een avondvaartocht met maaltijd aan boord van partyschip Jules Verne door het havengebied te maken.

leaderboard