Overslaan en naar de inhoud gaan
damen
Het gezelschap bij Concordia Damen, met als tweede van rechts Berendsen. Foto's WMI

Europarlementariër Berendsen op werkbezoek in haven Werkendam

Europarlementariër Tom Berendsen (CDA) heeft gisteren een werkbezoek gebracht aan de maritieme bedrijvigheid in Werkendam. Hij was uitgenodigd door partijgenoot wethouder Matthijs van Oosten van de gemeente Altena.

Vertegenwoordigers van Werkendam Maritime Industries, het samenwerkingsverband tussen de gemeente en 42 maritieme bedrijven, informeerden Berendsen over innovatieve projecten, kansen en plannen op het gebied van scheeps-, jacht- en waterbouw, maritieme constructies en dienstverlening.

De Europarlementariër ging met de aanwezigen in gesprek, waarbij hij een luisterend oor had voor het ‘wensenlijstje’ van Werkendam: stimulering van duurzame scheepvaart, modal shift, verbetering van het onderhoud aan de vaarwegen en de gewenste uitbreiding van de havencapaciteit in Werkendam.

fklein
Berendsen (links) en gastheer Van Oosten aan boord van een binnenvaartschip.

Agenda

Berendsen bezocht de werf van Concordia Damen/CCM3 en ging aan boord bij een binnenvaartschip en een duwboot. Ook nam hij een kijkje bij de innovatieve lasrobot van De Waal. Zijn reactie bij de afsluiting: “De bedrijven die hier zitten, zijn koplopers in hun sector van Europa. Deze bedrijven dragen bij aan de Europese ambities om meer vracht van de weg naar het water te krijgen. Daarom is het belangrijk dat de ambities van deze haven ook op de Europese agenda worden gezet”.

Gastheer Van Oosten: “Wij kijken terug op een boeiend werkbezoek, dat geleid heeft tot profilering van een belangrijk maritiem cluster en het delen van aandachtspunten. Een mooie impuls voor een verdere samenwerking tussen Werkendam, de provincie Noord-Brabant én Europa”.

leaderboard