Overslaan en naar de inhoud gaan
mariya
EU-commissaris Mariya Gabriel. Foto EU

Eurocommissaris Gabriel wil onderwijs aan rondreizende kinderen verbeteren

Tijdens een onlinevergadering van het internationale onderwijsnetwerk ENTE met Mariya Gabriel, Europees commissaris voor onderwijs en jeugdzaken, is de onderwijssituatie besproken van kinderen van werkende ouders die door Europa reizen. Daarbij bleek dat net als ENTE de EU-commissaris van mening is dat er dankzij corona concrete stappen kunnen worden gezet om de onderwijskansen voor deze kinderen structureel te verbeteren.

Door de snelle ontwikkeling van digitaal en afstandsonderwijs kan er een betere educatieve opvoeding worden gegeven aan de kinderen van kermisexploitanten, circusartiesten of -medewerkers en de beroepsgroep van binnenvaartschippers.

De innovaties op het gebied van online leren en de huidige aandacht voor dit onderwijsgebied in de verschillende Europese lidstaten kunnen een impuls geven aan de verdere ontwikkeling van de onderwijsmogelijkheden voor de kinderen van werkende ouders, stelt de Nederlandse ENTE-vertegenwoordiger en KSCC-aalmoezenier Bernhard van Welzenes.

Hij meldt met de Bulgaarse EU-commissaris te hebben afgesproken dat haar ambtelijke afdelingen in nauwe samenwerking met ENTE aan de slag gaan om onderwijsgelijkheid te realiseren - specifiek voor kinderen van voor hun werk rondreizende ouders.

lo

leaderboard