Overslaan en naar de inhoud gaan
Batavialand

Erfgoedcentrum Batavialand nationaal scheeps-archeologisch depot

Het Erfgoedcentrum Batavialand in Lelystad krijgt de functie van Nationaal Scheeps-archeologisch Depot toegewezen. Daarmee kan de maritiem-archeologische rijkscollectie daar beheerd worden.

Het erfgoedcentrum krijgt daar eenmalig 5,04 miljoen euro voor van minister Van Engelshoven en 0,4 miljoen euro per jaar. Ook de provincie Flevoland zal daar een financiële bijdrage voor doen van eenmalig 2 miljoen euro en 0,3 miljoen euro per jaar. Het geld zal onder meer worden gebruikt voor de publieksfunctie van het erfgoedcentrum om zo meer publiek te trekken.boot

Batavialand beheert de maritiem archeologische collectie van de staat sinds 2016, vanaf nu komt daar ook de depotfunctie bij. De minister heeft er vertrouwen in dat het museum de juiste kennis en expertise heeft om de collectie aan het publiek te tonen. Met de extra investeringen kan Batavialand een volwaardig depot worden. De verwachting is dat Batavialand straks 120.000 bezoekers op jaarbasis gaat ontvangen.

De collectie bestaat uit maritiem archeologische vondsten uit de Noordzee en scheeps-archeologische vondsten uit heel Nederland.

leaderboard