Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste school met LNG-bunkersimulator

Het Scheepvaart- en Transport College (STC) in Rotterdam heeft als eerste Nederlandse school de beschikking gekregen over een LNG-bunkersimulator. Deze apparatuur wordt gebruikt bij het trainen van bemanningsleden van schepen die varen op LNG (liquefied natural gas).

De nieuwe state-of-the-art LNG Dual Fuel bunkersimulator - voor het zogeheten K-Sim Engine simulator platform - vormt een tastbare aanvulling op het bestaande lesmateriaal op het STC. Het model is specifiek ontworpen voor het werken met en bunkeren van LNG als brandstof.

Geaccrediteerd

Dit simulatormodel maakt het mogelijk om in een veilige en realistische omgeving de studenten en cursisten de complexiteit, gevaren en risico’s van het werken met LNG beter te laten begrijpen. Het bunkeren van LNG op de simulator is een van de onderdelen in de IGF Code advanced-cursus.

Deze wijze van bunkering, op een model van Kongsberg Digital, is geaccrediteerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en vervangt - conform de STCW-eisen - een van de drie verplicht bij te wonen bunkeringen in de praktijk.

leaderboard