Overslaan en naar de inhoud gaan
Ecodelta.
De Ecodelta is 134 meter lang en heeft een capaciteit van zesduizend kuub.

Eerste LNG aangedreven baggerschip Ecodelta brengt Eemshaven op diepte

De eerste baggercampagne van het jaar voor de Eemshaven is vandaag van start gegaan met het nieuwe LNG-aangedreven sleephopperzuiger Ecodelta. De werkzaamheden beginnen in delen van de Eemshaven waar de meeste aanslibbing heeft plaatsgevonden, zoals het Doekegatkanaal en de Beatrixhaven.

Uiteindelijk zal de hele haven weer op de gewenste diepte komen. De werkzaamheden zijn na verwachting na ongeveer anderhalve week  gereed, de eerstvolgende baggercampagne vindt in oktober plaats. Groningen Seaports meldt er trots op te zijn dat de onlangs in Rotterdam gedoopte Ecodelta - als eerste LNG aangedreven baggerschip ter wereld - het onderhoud uitvoert in de Eemshaven. Het 134 meter lange baggerschip is eigendom van Bagger- en Aannemingsmaatschappij Van der Kamp BV uit Zwolle.

Bereikbaarheid

Met de inzet van de Ecodelta realiseert Groningen Seaports tevens een van de afspraken uit de samenwerkingsovereenkomst natuurverbetering en verbetering bereikbaarheid Eems-estuarium. Beide programma’s zijn in 2014 gestart en vormen de basis voor de samenwerking aan de vaargeulverruiming Eemshaven Noordzee en het latere programma EemsDollard2050.

leaderboard