Overslaan en naar de inhoud gaan
werkendam
De rode loper ging vandaag uit voor de fietstoeristen in de doorgaans drukke werkhaven. Foto WMI

Rode loper voor fietscruiseschip in Werkendam

In de haven van Werkendam, gemeente Altena, arriveerde vandaag een schip met een bijzondere ‘lading’: fietscruiseschip Poseidon zette 88 vaar-fietsvakantiegangers af op de gemeentekade.  De sportieve gasten zetten hun vaartocht om in een actieve fietstocht naar Heusden, waar het schip de fietsers later weer oppikte.

Het is de eerste keer dat een passagiersschip met gasten de haven van Werkendam bezoekt. Geheel volgens de maritieme traditie werd mps Poseidon door de havenmeesters verwelkomd. Ter herinnering aan deze ‘first call’ ontving kapitein Jaap Lamme uit handen van Lou Goedel en Jan Smit een havenschildje.

schildje
Een schildje voor kapitein Jaap Lamme.

“Toen wij maanden geleden de reserveringsaanvraag voor de gemeentekade voor een uur kregen, keken we daar wel even van op. Toen bleek dat het om het afzetten van fietsers ging, aarzelden wij geen moment en schakelden wij ook met WMI om hier een bijzonder moment van te maken”.

Fietsroutes

De fietsers werden verwelkomd door Roland van Vugt, wethouder van de gemeente Altena met de portefeuille Toerisme: “Wij zijn er trots op deze groep fietsers te mogen ontvangen op ons mooie eiland van Altena. Dit type toerist past bij het toeristisch profiel van Altena.”

De wethouder overhandigde aan varend hotelmanager Kevin Harmsen een informatiepakket, dat speciaal door het VVV Altena-Biesbosch gemaakt is om de gasten te inspireren. Iedere fietser ontving een informatieboekje met vier uitgezette fietsroutes.

leaderboard