Overslaan en naar de inhoud gaan
Eerste feestje Blue Rhapsody op frituurvet
De messcherpe boeg van de Blue Rhapsody.

Eerste feest Blue Rhapsody op frituurvet

Het nieuwe partyschip Blue Rhapsody heeft op zaterdag 7 december haar eerste evenement gedraaid op honderd procent HVO (hydrotreated vegetable oil). Voor het feest ‘Club Colorique’ van de organisatie VARO Energy, werd het schip van de Arnhemse rederij Constant in Beweging getankt met brandstof, vervaardigd uit rest- en afvalstromen - veelal oud frituurvet.

CO₂-neutraal varen betekent een primeur voor partyschepen, zoals de futuristisch ogende Blue Rhapsody. Een meer gelijkmatige verbranding van de HVO-brandstof leidt tevens tot een homogenere verbranding en daardoor tot lagere NOx en PM-emissies. Een stap vooruit als het gaat om een schonere evenementenwereld, zo stelt Constant in Beweging.

De motoren van het schip voldoen geheel aan de norm om met de nieuwe schone brandstof HVO van VARO Energy te kunnen varen. “Alle successtory’s beginnen op een witte bladzijde, zo ook dit concept voor een zinnenprikkelend feest én een schonere wereld”, aldus Rick Klop, Country Manager Benelux & France namens VARO.

“Toen wij de aanvraag binnenkregen voor varen op CO₂-neutrale brandstof, hebben wij direct onderzoek gedaan naar de mogelijkheden. Wij zijn verheugd dat wij als eerste varende evenementenlocatie een stap vooruit zetten in een schonere toekomst als het gaat om brandstofgebruik”, aldus Constant Geerling.

blo

leaderboard