Overslaan en naar de inhoud gaan
mdk
Inschepen voor de eerste afvaart van de Raveel ontmoet Ensor. Foto agentschap MDK

Eerste elektrische veerboot voor Oostende

"Een absolute primeur," zo stelt het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK), dat vandaag met trots de elektrische veerboot Raveel ontmoet Ensor presenteerde. Een primeur voor MDK, maar ook voor de stad Oostende.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters heeft dit moment niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De minister is voor de ingebruikname afgereisd naar Oostende. “Een duurzaam, innovatief en zeer stil vaartuig, wat bijkomend een enorm voordeel is voor de specifieke locatie in de stadkern,” stelt Peeters.

“Met een investering van afgerond 2.979.000 euro voeg ik een uiterst duurzame veerboot toe aan onze vloot. Een belangrijke investering voor MDK, en ook voor Oostende, want deze veerdienst is bijzonder belangrijk voor recreatieve verplaatsingen in de regio. Zowat 940.000 passagiers maakten gebruik van de veerdienst in 2019, een absoluut topjaar. In 2020 waren dat er een stuk minder, circa 444.000 passagiers, te wijten aan de pandemie.”

Het schip is 23 meter lang en 6,5 meter breed en kan tot honderd passagiers overzetten, wat een verdubbeling is van de huidige capaciteit. Er is voor gekozen om de nieuwe elektrische veerboot dezelfde kleuren te geven als de huidige veerboten.

leaderboard