Overslaan en naar de inhoud gaan
Leerlingen Harlingen
Foto Maritieme Academie Harlingen

Eerste certificaten veiligheid voor deksmannen in Harlingen

De eerste certificaten voor de basisopleiding veiligheid voor deksmannen zijn uitgereikt op de Maritieme Academie Harlingen. Het zijn de eerste leerlingen die deze certificaten hebben gekregen.

Het ging om een groep leerlingen uit het leerwerktraject van de Maritieme Academie Harlingen. Deze leerlingen werken al vanaf jonge leeftijd aan boord van diverse binnenvaart- en visserijschepen en bereiden zich voor op een mbo-niveau 2 opleiding matroos, SW6 of anders.

Het certificaat Basisopleiding veiligheid voor deksmannen is nieuw en wordt vanaf 18 januari 2022 verplicht voor bemanning van binnenvaartschepen die nog geen matroos of schipper is. Vanaf die datum gaat een nieuwe Europese richtlijn in. De Maritieme Academie Harlingen is de eerste opleiding die het certificaat al uitgeeft.

Onderdelen van deze training zijn: het voorkomen van verdrinking, veiligheid aan dek, brandbestrijding en blusmiddelen aan boord, gevaar van lawaai, omgaan met gezondheid bij gevaarlijke stoffen en basiskennis EHBO.

leaderboard