Overslaan en naar de inhoud gaan
Duurzame logistiek voor binnenstad van Amsterdam
ALC wil groene logistiek voor de binnenstad van Amsterdam verzorgen, met een belangrijke rol voor de waterwegen. Illustratie ALC

Duurzame logistiek voor binnenstad van Amsterdam

Met het slaan van de damwanden en het bouwrijp maken van de grond zijn de voorbereidingen voor de bouw van de Amsterdam Logistic Cityhub (ALC) eind augustus toch echt begonnen. In 2021 zal in het havengebied van Amsterdam ALC zijn deuren openen en een nieuw, duurzaam logistiek concept voor de stad introduceren.

De bouw ervan is het antwoord van de ALC op de vraag naar slim, elektrisch en gebundeld transport van goederen naar het waterrijke stadscentrum van Amsterdam. In 2030 moet de bevoorrading van Amsterdam namelijk volledig CO₂-neutraal zijn. Vrachtauto’s met diesel- en benzinemotoren mogen dan de stad niet meer in.

De plek van het ALC-gebouw met terreinen aan de Ankerweg is strategisch gunstig gelegen. De 125.000 m2 opslagruimte, 10.000 m2 kantoren en 1.600 parkeerplaatsen bevinden zich straks op nog geen 7 minuten van de ring A10.

Noordzeekanaal

De ligging aan het Noordzeekanaal biedt de mogelijkheid om ook over het water goederen aan te leveren, naar het hart van de stad te transporteren én retourstromen mee te nemen - de stad uit.

leaderboard