Overslaan en naar de inhoud gaan
Het project gaat meer dan 80 miljard euro kosten over tien jaar

Duitsland investeert in bruggen 

Duitsland gaat extra investeren in het onderhoud van het spoor en daarmee ook de spoorbruggen. Dat heeft de Duitse federale overheid besloten in samenwerking en overleg met de Duitse spoorwegen. Andreas Scheuer, minister van Transport: “Dit is het grootste moderniseringsprogramma voor het spoor dat ooit in Duitsland heeft bestaan. We willen de investeringen in modernisering en conservering enorm verhogen en ons ertoe verbinden voor een periode van tien jaar.”

Een van de doelen is om de toestand van de spoorbruggen te verbeteren in Duitsland. Het zou gaan om 2000 bruggen die vernieuwd moeten worden het komende decennium. 

In de komende tien jaar moeten in de nieuwe plannen onder meer 2000 bruggen vernieuwd worden. In de oude planning stonden er slechts 875 op het programma. Het project zou vanaf volgend jaar van start moeten gaan. 

De totale investering voor de gehele looptijd van tien jaar is 86,2 miljard euro. De federale overheid draagt 62 miljard euro van die kosten bij. De Bondsdag moet nog wel akkoord gaan met de overeenkomst. 

leaderboard