Overslaan en naar de inhoud gaan
Duitsland
Martin Staats. Foto BDB

'Duitse regeringscoalitie wil de scheepvaart versterken'

De nieuwe Duitse regeringscoalitie van SPD, de Groenen en FDP draagt de scheepvaart een warm hart toe. Dat concludeert de Federale Vereniging van Duitse Binnenvaart (BDB) daags na de presentatie van het regeerakkoord.

“Positief is dat met de aangekondigde versterking van de achterlandverbindingen en de versnelde uitbreiding van de sluizen en verdere ontwikkeling van de vaarweginfrastructuur, aan een belangrijke vraag van de vereniging is tegemoetgekomen”, stelt BDB-voorzitter Martin Staats. De aangekondigde versterking van de Federale Scheepvaart- en Scheepvaartadministratie (WSV) door de volgende bondsregering wordt daarbij ‘een essentiële bouwsteen’ genoemd.

Verheugend

Staats: "De uitspraken over het scheepvaartverkeer zijn verheugend, omdat ze maatregelen weerspiegelen die nodig zijn voor de industrie. We zijn benieuwd hoe het kabinet dit proces verder wil ontwikkelen richting een 'dialoog over klimaatbestendigheid en natuurbehoud', en uiteraard worden wij als scheepvaartvereniging hier ook actief bij betrokken.”

leaderboard