Overslaan en naar de inhoud gaan
corona
De coronasituatie in Nederland: code donkerrood volgens Europa.

Duitse regering: Nederland is hoogrisicogebied

De Duitse regering heeft vanmiddag besloten dat Nederland een hoogrisicogebied is. Hierdoor komen er met ingang van dinsdagnacht 0:00 uur aangescherpte inreisregels voor Duitsland, waardoor de grensoverschrijdende binnenvaart met extra bureaucratie wordt opgezadeld. 

Wekelijks stelt het Robert Koch Instituut (de Duitse evenknie van het RIVM) de landen vast die een risico vormen. In Nederland zijn de besmettingscijfers de afgelopen drie weken opgelopen en zelfs zodanig dat het land volgens de definities van het RKI weer hoogrisicogebied zijn geworden.

Wie ouder is dan 6 jaar en van Nederland naar Duitsland reist, ook beroepsmatig, moet zich eerst registreren (www.einreiseanmeldung.de). Ook komt er een quarantaineplicht van vijf dagen. Maar die geldt niet voor hen die voor vertrek een negatief Covid 19-testresultaat, vaccinatie- of herstelbewijs hebben geüpload op de registratiewebsite. De ingangsdatum van dinsdagnacht wordt gezien als handreiking naar de Duitse families die vervroegd van vakantie willen terugkeren en hen die juist daarheen zijn afgereisd.

leaderboard