Overslaan en naar de inhoud gaan
kade
Bestuurders van de betrokken onderwijsinstellingen arriveren samen met wethouder Jan Nederveen (met de bubbels) in een RIB op de kade bij Holland Shipyard Group.

Doorlopende leerlijn bij maritieme bedrijven in regio Gorinchem

Een doorlopende leerlijn van vmbo naar mbo en waar mogelijk hbo voor iedereen die aan de slag wil in de maritieme tech-industrie in de regio Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Werkendam. Dat is het doel van de samenwerking tussen de gemeente Hardinxveld-Giessendam en de onderwijsinstellingen Gilde Vakcollege Techniek, STC Group en ROC Da Vinci College. Deze partijen hebben daartoe op donderdag 20 juni een overeenkomst ondertekend bij het bedrijf Holland Shipyards.

Naast regulier onderwijs gericht op de maritieme markt, zullen er ook modulaire om-, her- en bijscholingsprogramma’s worden ontwikkeld voor het opleiden van huidige werknemers van de maritieme tech-bedrijven. De nieuwe opleidingsroute is tot stand gekomen onder aanvoering van de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Wethouder Jan Nederveen nam in 2018 deze portefeuille over van voormalig wethouder Bernhard van Houwelingen, die medio 2017 het initiatief nam een werkgroep te starten gericht op maritiem onderwijs in de regio.

De gemeente betrok de drie onderwijsinstellingen erbij en zorgde voor sterke participatie vanuit het bedrijfsleven. Binnen de werkgroep is het werkveld namelijk vertegenwoordigd door Bouwmensen Zuid-Holland Zuid, het bedrijvencluster Werkendam Maritime Industries, Holland Shipyards Group, Den Breejen Shipyard, Damen Shipyards Hardinxveld en Neptune Marine.

leaderboard