Overslaan en naar de inhoud gaan
ci
Co Abercrombie. Foto BLN-Schuttevaer

Directeur Abercrombie weg bij BLN-Schuttevaer

Co Abercrombie stopt per 1 juli na anderhalf jaar alweer als directeur van Koninklijke BLN-Schuttevaer. Zijn vertrek is het gevolg van 'een verschil van inzicht' tussen directie en bestuur over de koers van de vereniging en organisatie.

Beide partijen gaan in goed overleg uit elkaar, zo heeft BLN vanmiddag bekendgemaakt. Het bestuur prijst de vertrekkende Abercrombie (42) om zijn betrokkenheid, inbreng en enthousiasme en meer in het bijzonder om de stappen die hij heeft weten te maken met de organisatie. Vooralsnog worden zijn directietaken tijdelijk overgenomen door vicevoorzitter Erik Schultz.

Schultz voegt hier desgevraagd aan toe: "Het algemeen bestuur heeft na het opzetten van een visietraject geprobeerd invulling te geven aan de rol van het bestuur en de vorming van een beleid voor de komende jaren. Dit onder voorzitterschap van de recent gekozen voorzitter Dominic Schrijer en met de directeur als hoofd van de uitvoeringsorganisatie. In die uitrol van het visietraject en vorming van beleid eraan gekoppeld, bestond er verschil van inzicht over de te volgen route en taken".

En Schultz besluit met: "Helaas hebben we moeten constateren dat verschil van inzicht niet meewerkt aan een goede sfeer op kantoor en derhalve de besluitvorming waarvan we melding hebben gedaan". Naar verluidt had de directeur nog een tijdelijk contract.

Interactie

De econoom Abercrombie heeft voor zijn periode bij BLN jarenlang werkervaring opgedaan bij Transport en Logistiek Nederland (TLN), de branchevereniging voor het wegtransport. Hij was voor zijn benoeming in de BLN-directie al zeven maanden actief bij deze organisatie als manager Markt en Logistiek. Bij zijn aanstelling als directeur zei hij zich maximaal te willen inzetten voor een goede interactie tussen de leden, het bestuur en het BLN-bureau.

leaderboard