Overslaan en naar de inhoud gaan
staking
Svitzer is onder meer actief voor de grote containervaart.

Derde stakingsronde van Svitzer-bemanningen

Werknemers van het sleepbedrijf Svitzer houden vandaag, maandag 15 april, vanaf 18.00 uur de derde werkonderbreking van deze maand in hun strijd voor een rechtvaardige cao. In plaats van diensten te verlenen aan het scheepvaartverkeer van en naar Amsterdam, maken de Svitzer-werknemers die in dat vaargebied werken de omgeving van De Buitenhuizerpoort vrij van zwerfafval.

Dit is de derde werkonderbreking die de vakbonden FNV Havens en Nautilus International bij Svitzer organiseren. Aanleiding is het feit dat de werkgever weigert tegemoet te komen aan de eis van de werknemers om betaald te worden voor alle uren die zij werken.

Om een bedrijfseconomische crisis bij Svitzer te bezweren, zijn de werknemers vanaf 2014 gemiddeld 8,5 uur per week meer gaan werken, zonder dat zij daarvoor werden betaald. Nu Svitzer uit de financiële problemen is, willen de werknemers dat Svitzer de lonen aanpast aan het aantal gewerkte uren. Dat hoeft overigens niet in één klap; de werknemers zijn bereid om de reparatie van de kloof tussen loon en gewerkte uren over enkele jaren uit te smeren.

leaderboard